به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس، در سال 1382 با جوسازي منافقين خارج نشين، جوسازي وسيعي عليه ايران در خارج از کشور آغاز شد و پرونده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي از سوي کشورهاي غربي به عنوان يک پرونده با اولويت ويژه مطرح شد.
در اين ميان احمد شيرزاد عضو حزب مشارکت در مجلس با نطقي که به شدت به ايجاد جو بينالمللي عليه ايران در فضاي بين المللي منجر شد، داشت که حتي اين نطق با مخالفتهاي فراواني حتي در ميان اصلاح طلبان روبه رو شد.
نطق پيش از دستور احمد شيرزاد نماينده مردم اصفهان در سوم آذر 1382 از آن جهت که به انرژي هستهاي ميپرداخت که سبب برخورد بسيار جدي رئيس مجلس با اين نطق شد.
* جمهوري اسلامي با گروهک هاي تروريستي در ارتباط است
در اين نطق پس از آنکه شيرزاد از عملکرد 20 سال اخير نظام انتقاد کرد و اين عملکرد را زمينه ساز فشارهاي بينالمللي خواند، رئيس مجلس اين سخنان و سوابق آقاي شيرزاد را مورد سؤال قرار داد و اين سخنان را تکرار ادعاهاي امريکا و اسرائيل دانست.
شيرزاد در بخشي از نطق خود گفت: «امروز در جهان از ما چهره رژيمي ساختهاند خشن، سرکوبگر که به فکر تهيه سلاحهاي مرگبار و ابزار تهديدکننده بشريت است و منطق گفتگو با جهان را نميداند و تنها زبان تهديد را ميشناسد، با خشنترين و قصيترين گروههاي تروريستي در ارتباط است، ردپاي او در بسياري از حوادث تروريستي گوشه وکنار وجود دارد و دين براي او ابزار سرکوب است.. … چند روز پيش تيتر درشت برخي روزنامههاي اروپا اين بود: ‹جمهوري اسلامي 19 سال به جهانيان دروغ گفت’….ميتوان تمام اين تبليغات را به رسانههاي صهيونيستي نسبت داد. ميتوان مثل هميشه آنها را توطئههاي استکبار جهاني دانست و داد از مظلوميت جمهوري اسلامي زد».
*سايت پنجاه هزار متري و چند سانتريفيوژ
شيرزاد ادامه داد «ميتوان کماکان خود را محور خوبيهاي جهان پنداشت و تمام اتهامات را به دشمني دشمن منسوب کرد. اما يک نکته بسيار ساده اين ميان وجود دارد. آنها سرنخها، دمخروسها و مدارک و مستنداتي از ما دارند که آنها را در ادعاهايشان محق جلوه ميدهد. آنها امروز حق به جانبتر از هميشه ظاهر شدهاند. اين واقعيت تلخي است اما واقعيت است. کاري کردهايم که امريکاييها سرفرازتر از هميشه بگويند ببينيد، آنچه ما درباره رژيم جمهوري اسلامي ميگفتيم صحت داشت. آن زماني که سادهلوحانه سر خود را به زير برف کردند، پروژههاي بلند پروازانه، بي هدف طراحي کردند، نامعقولترين و نامتعارفترين شيوهها را براي دستيابي به فناوري هستهاي برگزيدند و فکر نکردند که آنچه ميکنند روزي در معرض ديد و بررسي متخصصان جهان قرار ميگيرد، آن روز که سايت عظيم 50 هزار متري زيرزميني طراحي کردند تا در چند متر مربع از يک گوشه آن چند دستگاه سانتريفوژ نصب کنند، فکر نکردند که آري درآن زمان بايد روزي را ميديدند که عليه ما تيتر شود که جمهوري اسلامي 19 سال به دنيا دروغ گفته است. آيا با فرض هر موفقيتي اين ضربه عظيم معنوي و تبليغاتي قابل توجيه است؟».
کروبي: صحبتهاي راديو اسرائيل را تکرار مي کنيد
هنگامي که نطق شيرزاد تمام شد و وي قصد ترک جايگاه را داشت رئيس مجلس به وي گفت: «در جايگاه بايست و درباره اظهارات خود جواب بده…. من در همه مدت مسؤوليتم سابقه نداشته به نمايندهاي درباره نطقش اعتراض کنم ولي اين حرفهايي که شما (شيرزاد) زديد همان حرفهايي است که مرتب راديو اسرائيل ميگويد. با همه احترامي که براي شما قائلم به نظر من سخنان شما به اين معنا بود که کل نظام به مردم دروغ ميگويد و امريکا و اسرائيل راست ميگويند. اگرچه ممکن است اظهارات من مخالف آئيننامه باشد ولي چون موضوع ريشهاي است ميگويم. سه سال و نيم است که نگفتهام ولي الان ميگويم. بايد منظورت را شفاف بگويي اين مشکل ريشهاي است». در اين هنگام برخي از نمايندگان با سر دادن شعار مرگ بر منافق از سخنان کروبي حمايت کردند.
شيرزاد که هنوز پشت تريبون بود، گفت: «چون وقت تمام شد من نميتوانم آخر نطق خود را که قابل استناد است بخوانم ولي به صراحت به عنوان يک انقلابي سال 57 بايد بگويم برخي از مطالبي که امروز در اين سرزمين جريان دارد با مواردي که امام راحل (ره) آن را جزو اهداف انقلاب دنبال ميکرد هيچ تناسبي ندارد».
رئيس مجلس نيز در پاسخ شيرزاد گفت: «در اين نظام همه ما مسؤوليم و در اقداماتي که انجام شده شريک بودهايم. خود اين آقاي شيرزاد سابقهاش مشخص است و بايد بگويد در سالهاي قبل در چه نهادهايي بوده و چه کارهايي ميکرده است؟»
رئيس مجلس خطاب به نمايندگان گفت: نطقهايتان را طوري تنظيم کنيد که ضعف و انتقادها و نقصها را منعکس کند اما نظام را زير سؤال نبرد. وي افزود: ميترسم در آينده نزديک اصلاً بگويند چرا انقلاب شده.
*مي خواستم جمهوري اسلامي را تطهير کنم
شيرزاد سپس در نامهاي به رئيس مجلس اينطور در مقام دفاع از خود بر ميآيد:
جناب حجتالاسلام و المسلمين کروبي، رياست محترم مجلس شوراي اسلامي»
با عرض ارادت، تصور ميکنم عرايض بنده باعث سوء تفاهم شده است. تصديق ميکنم که ادبيات بنده ممکن است قصور داشته باشد اما اگر جملات به دقت ديده شوند به هيچ وجه متوجه کليت جمهوري اسلامي نيست. چنانچه جملات آخري که فرصت نشد بخوانم صلاح بدانيد از تريبون توسط خود شما قرائت شود تا معلوم شود در نتيجهگيري آخري انقلاب و جمهوري اسلامي مجدداً تطهير شده است».
مجيد انصاري نيز در تذکر خود نسبت به نطق شيرزاد گفت:« متأسفانه برخي نمايندگان در نطقهاي خود حرفهايي را مطرح ميکنند که موجب ميشود در بيرون کل مجلس و نمايندگان محکوم شوند.».
ابوالفضل شکوري نماينده زنجان هم نسبت به سخنان شيرزاد تذکر داده و با انتقاد از سخنان وي زيرسؤال بردن نظام را مورد انتقاد قرار داد.
محمدرضا خاتمي، نايب رئيس مجلس، احمد شيرزاد را يکي از صاحبنظران در زمينه انرژي اتمي دانست ولي گفت که لحن سخنان او « نسبتاً گزنده » بود، اما کار از کار گذشته بود و اظهارات شيرزاد تا مدتها خوراک تبليغاتي مناسبي را براي برخي راديوها و گروهها ايجاد کرده بود.